arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

A Vandál Sörfőzde sörei a baienfurti Marktplatz Fesztiválon

Németországi testvérvárosunk Baienfurt, mint oly sok éve, idén is megrendezte a településen élők egyik legjobban várt eseményét a „Marktplatz” Fesztivált. Erre július 12-14. között került sor. Az eseményen immár harmadszor vett részt a Vandál Sörfőzde, ezzel Martonvásárt is képviselve. 

Dr. Lengyel Pétert, a sörfőzde alapítóját, sörfőző mesterét, két barátját Németh Krisztiánt és Csősz Györgyöt a baienfurtiak örömmel fogadták és mindent megtettek azért, hogy jól érezzék magukat. Magyar szállásadójuk, Lechli Kinga és családja a hétvégére ismét szeretettel látta őket vendégül.

Péter és csapata nem csak a részükre biztosított standon árulta késő estig a sörfőzde és más, Martonvásár környékéről származó élelmiszereket, hanem részt vettek a város által alapított díjak, kitüntetések ünnepi átadóján, valamint a Saint-Avertenből és Traminból érkezett delegációk számára szervezett programokon is.

A hétvége alatt többek között megismerkedtek az ottani öregfiúk focicsapat vezetőjével, akit összekapcsoltak a martonvásári öregfiúk csapatának vezetőjével, így a jövőben lehetőség nyílhat a két együttes közötti barátságos mérkőzésre is.

A Vandál sörök olyan népszerűek voltak a baienfurtiak körében, hogy a csapat meglepetésére a söröshordók a program zárása előtt, már vasárnap délutánra kiürültek.

Ezúton is köszönjük, hogy újra képviselték Martonvásárt és tovább építették a kapcsolatot német barátainkkal.

 

Dr. Lengyel Péter, Buda Gabriella

​​​​​​​