arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Mit is jelent befogadni egy idegent az otthonomba?

Nos 1999-ben, 25 évvel ezelőtt martonvásári zenész fiatalok egy csoportja egy nagyon hosszú utazásra indult.

A busz mintegy 1700 km-re, a franciaországi Saint-Avertin városáig vitte őket. Az ottaniak örömmel és szeretettel várták fiainkat, lányainkat. 

A Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó ötlete valamikor az 1990-es években fogalmazódott meg és az elképzeléseket hamarosan tettek is követték. 

Az akkori szervezők elképzelése azóta is töretlen: a találkozó résztvevőinek ez egy kiváló lehetőség egy idegen országot, más kultúrát, más családi szokásokat, életmódot, embereket megismerni. 

Mi is ragaszkodunk még ehhez a hagyományhoz, mert hisszük, hogy az akkori szervezők elképzelése ma is időtálló. Fontos, hogy a német vagy francia testvértelepülésre utazó zenészeinket, táncosainkat az ottani családok befogadják. 

Fontos, hogy akik tőlük hozzánk érkeznek esélyt kapjanak arra, hogy megtapasztalják, milyen egy magyar családdal néhány napot együtt eltölteni, milyen velük vacsorázni, a hosszú programok után egy kényelmes ágyban megpihenni, reggel álmosan elfogyasztani velük a reggelit, majd az élményekkel teli nap végén ismét tudni, hogy akik befogadták, várják, bármikor is érkezzen meg. 

Kérem, hogy akinek a körülményei lehetővé teszik, és az otthonában örömmel látna vendégül 4 éjszakára, 1-2 fő francia zenész fiút vagy lányt az jelentkezzen a következő elérhetőségen: 

Mózsik Viktória, +36 30 597 2467, kommunikacio@martonkult.hu

Francia zenész barátaink legtöbbje már angolul is beszél, így a kommunikáció az internetnek köszönhetően sokkal gördülékenyebb és egyszerűbb, mint 25 évvel ezelőtt volt.

Várjuk azok jelentkezését, akik nyitottak megismerni néhány fiatal, francia zenészt Saint-Avertinből.

Pfiffer Zsuzsanna

művészeti vezető és karmester