arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ÓVODÁS TALÁLKOZÓ - 12 ÉV UTÁN

„NEM AZ IDŐ HALAD: MI VÁLTOZUNK.” Igen, ez így van. Eltelt négy év a legutóbbi „Pillangós” találkozó óta. Azt mondtuk: ez az utolsó! Egy előre látó anyuka akkor azt mondta: „Szerintem nem az utolsó ilyen találkozás volt”

Neki lett igaza. Sokan megállítottak, írtak és kérdezték, nem lehetne újra? De, igen! A találkozóra ismét megkaptuk az óvoda udvarát, amit utólag is köszönünk. Megérkeztek a kis "óvodásaink". Óvodásaink? Kész felnőttek érkeztek. Sikeres érettségin vannak túl. Elmondták mi történt velük, mi vár rájuk: van, aki dolgozni fog, de mellette tanul tovább, többségük egyetemista, főiskolás lesz. Van aki orvosnak, mérnöknek, vagy informatikusnak készül. Többen 0. évfolyamon kezdtek, így csak jövőre fognak érettségizni. Jó volt hallgatni, hogy a kis „pillangóink" tudatosan, felelős-
égteljesen gondolkodnak, készülnek az életre.

Érdeklődve sétáltak körbe az épületben, amely sokat változott az eltelt időben. Örömmel fedezték fel a régi csoportot, az udvar egyes játékait, melyekhez ezer élmény fűződik. Meséltek óvodás élményeikről, a középiskolában szerzett tapasztalatokról a családdal megélt programokról. Egymás szavába vágva anekdotáztak. Jó volt hallgatni Őket, látni a kisgyerekkorból megmaradt csillogást a szemeikben. A szülők is felelevenítették az óvodai élet emlékeit: a közös csalamádé eltevést, az ajándékkészítést a karácsonyi vásárra, a közös ünnepeket, családi napokat. Kicsit visszarepül-tünk az időben!

Vidám hangulatú volt a délelőtt, hamar eltelt! Jó érzés töltött el, hogy ennyi év után is érdeklődnek egymás iránt, kíváncsiak ránk is, akik - talán - meghatározóak voltunk életükre.

Az érettségi miatt sokan a találkozó idején voltak nyaralni, így nem volt teljes a csoport. A gyerekek döntöttek: egy év múlva újból találkozunk, remélve akkor Mindenki itt lesz! Várunk Benneteket! Jövőre Veletek ugyanitt! Addig is sok sikert, kitartást, élményekben gazdag napokat kívánunk!

Piroska-Babi-Niki néni

Csernáné Piroska