arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Parki séták

„2014. szeptember 20-án részt vettünk a Családi Sportnapon. A jó érzés mellett, hogy mozoghattunk, azért hiányérzetünk is volt. A sok „kiscsalád” – apa, anya, gyerekek - láttán, hiányoltunk egy korosztályt, a nagyszülőkét. 

Azt gondoljuk, a mozgás kortalan. Idővel ugyan a futásból kocogás vagy séta lesz, de az idősödés, az idős kor ellenére is fontos az aktivitás megtartása. Kutatások bizonyítják, hogy már a napi 2000 lépés, melyet a mozgás érdekében pluszként vállalunk, pozitív hatással van a szervezetre, csökkenthető vele a szívbetegségek kockázata. 

Fontos számunkra az egészségmegőrzés, melynek egyik jó prevenciója a mozgás, a séta. Kedvcsináló, hagyományteremtő szándékkal indítjuk útjára a Parki sétát. Eltökélt szándékunk, hogy ha naponta nem is, de a hét egy napján, szombaton várjuk a közös sétára azokat, akik kedvet éreznek és időt szakítanak egy félórás aktivitásra. 

Első Parki sétánk időpontja: 2014. október 18. 9.00 óra” volt. 

Az azóta eltelt 10 évben sokan, sok-sok szombati napon találkoztunk már. Szeptemberben ismét indul a közös séta. A tempó változó. Vannak lassabb és gyorsabb körök, lehet sétálgatni és tempós köröket róni, s közben beszélgetni vagy jókat hallgatni. 

2024. szeptember 7-én, szombaton 13.30 órától folytatódik a Parki séta.

Az érdeklődőket az Agroverzum bejáratánál szeretettel várják a szervezők: 

Martonfalvayné Rózsika és Szokoli Erzsi

​​​​​​​