arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Spanyol „Denevérek” Martonvásáron

A futballt szerető gyerekek augusztus 19-23. között a Horváth Ottó Sportközpontban ízelítőt kaphattak a különleges spanyol életérzésből.

Ambachné Bráth Tímea ötletéből, szervezésében, valamint Martonvásár Város Önkormányzata és a MartonSport segítségével olyan világ nyílt meg a nebulók előtt, amiről eddig csak álmodtak.

A Valencia CF (becenevük: Denevérek) utánpótlásképzéséből 4 edző látogatott el városunkba egy hétre, hogy átadja a helyi, környékbeli, sőt az ország különböző részeiből érkező magyar fiataloknak a spanyol futballképzés alapelveit. A napi menetrend két edzést foglalt magában a gyors, rövidpasszos, támadó játékot gyakorolva. A focistákat korosztályok szerint osztották be, így mindenki a megfelelő odafigyelést és képzést kapta. Azt gondolnánk, hogy a nyelvi különbségek miatt a foglalkozások nem voltak gördülékenyek, de a srácok lelkesedése, az edzők türelme, de legfőképpen a foci szeretete és annak közös nyelve, segített áthidalni a korlátokat.

Az utolsó nap a szülők is betekintést nyerhettek a tréningek menetébe. A nap végén, megkoronázva a hetet, az edzők kihívták egy mérkőzésre a gyerekeket, majd az oklevelek, ajándékok is átadásra is kerültek.

A 35 résztvevőből kiválasztották azt a szerencsés négy játékost, akik ez év novemberében Valenciába utaznak, ahol az edzéseken egy kis időre maguk is részesei lehetnek a sportklub utánpótlásképzésének.

Bár az érzés különleges volt, de nem megismételhetetlen! Aki most lemaradt, ne csüggedjen, mert jövőre a „Denevérek” újra Martonvásárra repülnek!

Czipa-Kiss Vivien