arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

TÖBB, MINT TEHETSÉGGONDOZÁS

 

Nem is olyan régen volt, amikor elkezdtünk a nyárra készülni: táborok, családi összejövetelek, kirándulások, utazások szerte az országban vagy még azon is túl. És most egy újabb készülődés veszi kezdetét: lassan elindul a 2024-2025-ös tanév. Miközben még élnek bennünk a nyár folyamán összegyűlt emlékek, már a folytatásra kell figyelnünk.

Mielőtt azonban a közelmúlt eseményeit és a jövővel kapcsolatos gondolatokat vetem papírra egy mulasztást kell pótolnom, ugyanis a Művészeti Iskola június 14-i tanévzárója kapcsán nem került megemlítésre azon növendékek és tanárok neve, akik valamilyen kiemelt díjban részesültek. Íme a díjazottak: 

Kiemelkedő Tehetség Díj: Kövecses Katalin

Év Diákjai Díj: Beke Éva Otília, Sulyok Tünde Virág, Barcza Vince, Kövecses Panna, 

Biró Dóra Anna

Év Tanárai Díj: Farkas Tamás és Jakab Annamária

Minden díjazottnak utólag is gratulálunk!

Július 1-4. között került megrendezésre a Néptáncos Malom Tábor, illetve július 1-5. között a Képzős Malom Tábor.  Mindkettő tábor nagy sikernek örvendett, és ebben nagy szerepe volt a színes programoknak. A Néptáncos Malom Táborban a gyerekek a tánc mellett többek között hangszer bemutatóval, csapatépítő játékokkal és közös énekléssel töltötték az időt. A Képzős Malom Táborban a résztvevők különböző technikákkal alkottak a rovarvilág témakörében. Különösen fontosak ezek a nyári alkalmak, hiszen az érdeklődő, leendő növendékek itt töményebb ízelítőt kapnak abból, hogy mit is csinálnak év közben az iskolánkba beiratkozott diákok.

A nyár, mint a beharangozóban is említettem, a jövő tanév előkészítésével telik: pótfelvételi meghallgatások lesznek a zenész szakokon. Erről legaktuálisabban az iskola Facebook oldalán értesülhetnek. 

A néptánc és képzőművészet szakokon nem rendezünk külön felvételi meghallgatásokat, azonban jelentkezni lehet! Ezekről a képzésekről is az említett felületen lehet információt szerezni. 

És végül egy záró gondolat. Ezeket a sorokat nemcsak, mint pedagógus hanem, mint szülő is írom. A gyermekek személyiség formálódásának az egyik legfontosabb eszköze az önkifejezés bárminemű megmutatkozása: lehetséges ez a szavak terén, de lehetséges ez a képzőművészet, tánc vagy a zene terén. Intézményünk kifejezetten magas színvonalon végez tehetséggondozást, azonban ez bőven túlmutat pusztán a “tehetséggondozás” kérdésén. Biztatok mindenkit, aki csak egy kicsi érdeklődést is mutat a felsorolt művészetek iránt, látogasson el az iskolánkba. Ismerje meg személyesen is működésünket, ahol nemcsak jó értelemben vett feladatokat, munkát lel magának, hanem egy értékes, alkotó közösséget is!

Bögöthy Ádám​​​​​​​