arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

HELLO MARTON! MÁJUS 13.

Az idei év első Hello Marton! fesztiválnapját, ahogyan a korábbi Bencsik-napot is, Bencsik Sándor „Samu” és Provoda József „Jodes” emlékének ajánljuk.

 

 

 

 

 

A látogatók a reggeli órákban a termelői piacon válogathatnak a helyi termelők változatos árui között, valamint a kézműves vásár portékáit is megtekinthetik, ahol igazi kincsekre lehet találni. A gyerekeket óriási táblajáték várja, majd 10 órakor a Tordasi Szivárvány Együttes kezd egy jó hangulatú térzenélésbe.

11.15-kor rajtol a Tour de Hongrie, ahol szurkolhatunk kedvenc magyar kerékpáros versenyzőinknek. A futam után a Malom utca és az angolkert bejáratánál átadásra kerül egy új kerékpáros szervízpont, ahol közreműködik a Szent László Huszáregyesület és a Martonvásári Fúvósok is.

Délben senkinek sem kell hazasietnie ebédelni, hiszen a rendezvénytéren finomabbnál finomabb streetfood-ok várják az érdeklődőket. Az ebédhez a Tordasi Szivárvány Együttes szolgáltatja a zenét. 13 órától érkeznek az örömfőző csapatok, akik megmérettetik a tudásukat egy tét nélküli barátságos főzőversenyen. Aki még nem jelentkezett csapatával de szeretne indulni a versenyen, az az újság 18. oldalán megtalálja a jelentkezés módját és a feltételeket. Az örömfőzés „eredményhirdetése” 18 órakor lesz.

A térzenélést a helyi fiatalokból álló 11-es Szoba zenekar folytatja 14 órától, majd őket követi 16 órakor a Tehervonat zenekar, akik igazi rock-slágereket játszanak Bencsik Samu tiszteletére. 17 órától egy Rocktörténeti fúvós zenei barangolásra hív minket a Martonvásári Fúvózenekar és a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar.

Martonvásáron először lép fel a világhírű Queen zenekar tribute bandje, a Don’t Stop The Queen 19 órakor, akik elhozzák nekünk Freddie Mercury legnagyobb slágereit. A tribute zenekar olyan fesztiválok állandó fellépője, mint a Sziget vagy a Volt. Az estét Heves Tamás fellépése koronázza meg, aki közel két órás nagykoncertet ad 21 órától. Tamás állandó látogatója kisvárosunknak, több itteni lakos összefuthatott már vele a parkban vagy valamelyik martonvásári labdarúgó-mérkőzésen. A rendezvényt Martonvásár első számú lemezlovasa Dj Kozi zárja egészen hajnali kettőig.

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak és ígérik, hogy a Hello Marton! fesztiválnap szeptemberben is visszatér!