arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Színészpalánták varázsoltak a BBK-ban

A Martonvásári MASZK Egyesület fiatal színészei az utóbbi időszakban két teltházas előadással is bizonyították, hogy az amatőr színjátszásnak nincsenek határai. A tehetség, a szorgalom, a kreativitás, az odaadás és a befektetett munka a világot jelentő deszkákon is meghozza jól megérdemelt gyümölcsét a szűnni nem akaró vastaps, a közönség őszinte szeretete és csodálata formájában.

Május végén a valódi színházi utazást a gyerek korosztály kezdte, a méltán híres és mindenki által jól ismert Óz, a nagy varázsló című mesedarabbal. Az előadásra, ahogy az várható volt, a BBK színházterme zsúfolásig megtelt és egészen biztos, hogy az előadás előtt a színészpalántáknál csakis a szüleik izgultak jobban. A színpadon és a nézőtéren azonban hamar elmúlt a lámpaláz, a gyerekek sodró lendületű, valóban varázslatos előadása magával ragadó módon szippantotta be a publikumot. A kicsik bájosak voltak és profi előadást vittek végig úgy, hogy döntő többségüknek minimális színpadi tapasztalata volt a bemutató előtt. Le a kalappal előttük és felkészítőik előtt! A több hónapon át tartó, rendkívül komoly munka, amit ennek az előadásnak a létrehozásába fektettek, busásan megtérült.

Csak így tovább, köszönjük! Mindig a sárga köves úton. Még fel sem ocsúdhatott Martonvásár színházat kedvelő közönsége, máris jött a másik premier: a MASZK ifjúsági tagozata Molnár Ferenc Liliom c. darabját állította színpadra. 

Az 1900-as évek elején játszódó történet a szerző egyik leghíresebb darabja, amelyből nagy sikerű Broadway előadás is készült 1921-ben. Nos, a csirkefogó körhintás legény és családja sorsát szentimentális módon ábrázoló műből valódi remeket állítottak színpadra. A fiatal színészek hozzáértő és élvezetes játéka, az erős rendezői koncepció és a minimalista díszlet igazán kreatív használata lebilincselő előadást eredményezett. A Liliom nagyszerű színházi élmény volt olyan fiatalemberek tolmácsolásában, akik a korántsem könnyű mondanivalójú történet elmesélésében mindvégig segítőtársai voltak a publikumnak. Szóval varázsoltak a gyerekek, és a fiatalok is.

Természetesen ősszel sem maradunk színházi élmény nélkül, hiszen a Primadonnák szeptember 9-én és 10-én visszatérnek Martonvásárra. Jegyek már elérhetőek a megszokott helyeken.

Október végén pedig egy új, nagyszínpados bemutatóval készülünk, ugyanis színpadra visszük az ország egyik legismertebb musicalét, ami nem más lesz, mint A padlás. Mindenkit várunk szeretettel továbbra is a MASZK előadásaira!