arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: onkormanyzat.martonvasar.hu

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE A MARTONVÁSÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL ÉPÜLETÉRE

A martonvásári Martongazda Városfejlesztési és Üzemeltetési Nonprofit Kft. lezárta az Új Széchenyi Terv vissza nem térítendő támogatási rendszeréhez benyújtott „Napelemes rendszer telepítése a martonvásári Polgármesteri Hivatal épületére” című és KEOP-4.10.0/N/14-2014-0206 jelű pályázatát. Az elnyert támogatás összege 20,57 millió forint.

Projekt megvalósulási ideje: 2015.04.09. – 2015.08.31.

A Martongazda Városfejlesztési és Üzemeltetési Nonprofit Kft. a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-4.10.0/N/14-2014-0206 azonosítójú pályázati konstrukciójának keretében a Martonvásári Polgármesteri Hivatal épületére villamos energia előállítására alkalmas napelemes rendszer kiépítését valósította meg.

A 20,57 millió forint európai uniós támogatás eredményeként az épület megújuló energiaforrásokra alapozott működésének érdekében egy 30 kVA névleges teljesítményű hálózatra köthető napelemes háztartási kiserőmű kiépítése valósult meg, mely segítségével a ház áramfelhasználása jelentős részét fedezni tudja.

A projekt során beszerzésre került 120 db AMERISOLAR AS-6P30 250W típusú napelem és a hozzájuk tartozó Fronius inverterek, ezáltal a villamos energia költségek csökkennek és a Martongazda Városfejlesztési és Üzemeltetési Nonprofit Kft. jelentős energia racionalizálást tud elérni.

A projekt keretében a napelemes rendszer az alábbi megvalósítási helyszínen került felszerelésre: 2462 Martonvásár, Budai út 13.

A pályázat keretein belül megvalósuló projekt az előkészítés során végzett számítások alapján jelentős mértékben csökkenti az épület által közvetetten kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét. A projekt közvetlen célja, hogy a Martonvásári Polgármesteri Hivatal működési költségeit csökkentse, így a projekt eredményeként a Martongazda Városfejlesztési és Üzemeltetési Nonprofit Kft. működési költségekre fordított kiadásai csökkennek.

A pályázat a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) került finanszírozásra, a támogatási intenzitás 100%.

 

Martongazda Városfejlesztési és Üzemeltetési Nonprofit Kft. H-2462 Martonvásár, Budai út 13.