arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: onkormanyzat.martonvasar.hu

A területi kohézió erősítése Martonvásár térségében

Kedvezményezett neve: Martonvásár Város Önkormányzata

Projekt címe: A területi kohézió erősítése Martonvásár térségében

Szerződött támogatás összege: 60 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Martonvásár Város Önkormányzata, Vál Község Önkormányzata, Kajászó Község Önkormányzata, illetve a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ (2019-től Brunszvik-Beethoven Közösségi Ház és Könyvtár) együttműködésében egy sokrétű és színes projekt valósul meg, amely arra hivatott, hogy hosszú távon motivált cselekvésre ösztönözze a három település lakóit, akik büszkék a helyi gyökereikre. Ennek érdekében 36 hónapon keresztül különféle dinamizáló társadalmi akciók, képzések illetve a közösségeket együttműködésre sarkalló programok kerülnek megszervezésre.

A helyiek észrevételei alapján, közösségfejlesztők koordinálásával Helyi Cselekvési Terv kerül kialakításra, amelyet a Martonvásáron és Válon létrehozott közösségfejlesztési információs pontok fognak támogatni. A folyamat során a térség aktív polgárainak részvételével új civil kerekasztalok is megalakulnak, amelyek továbbítják a helyi intézmények számára a közösségi tervezés során elért eredményeiket. Ezek később beépítésre kerülnek az adott önkormányzat vagy kulturális szervezet dokumentumaiba és stratégiáiba, így formálva azok jövőbeli működését. Ezen felül a már megvalósult jó gyakorlatok megismerése érdekében 3 magyarországi és 3 külföldi tanulmányút is megszervezésre kerül (3x30, 2x9 és 1x8 fő részvételével), melyek a CLLD (közösségvezérelt helyi kezdeményezés), a LEADER (közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért) és a közművelődés témái köré csoportosulnak.

A térséghez kapcsolódó identitás növelése érdekében, a lakosság bevonással város- és falukönyvek, illetve egyéb kiadványok is megvalósulhatnak. Ezek a kiadványok egészen a közelmúltig bezárólag fogják feltérképezni az érintett települések szellemi, közösségi és építészeti örökségeit.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. március 31.

A projekt azonosító száma: TOP 5.3.1-16-FE1-2017-00016

Meghívók, események:

Dokumentumok