arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: onkormanyzat.martonvasar.hu

Mostantól még korszerűbb háttérrel viheti Martonvásár jó hírét a világban a MIRROTRON Kft.

 

 

 

Lezárult az üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő, 157,2 millió forintos európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés a MIRROTRON Kft.-nél. A neutronoptikai eszközök tervezésével és gyártásával foglalkozó budapesti-martonvásári vállalat ezzel nemcsak hatékonyabbá tette működését, hanem egyúttal nagy lépést tett a több lábon állás, azaz a további iparágak irányába történő nyitás felé. Mindez a termelés folyamatossága, és ezzel a 45, helyi és környékbéli munkavállalójuk biztos megélhetése szempontjából is kulcsfontosságú. 

A beruházás keretében a cég egy 300 négyzetméteres, új fémmegmunkáló csarnokkal bővült, amelyhez egy 100 négyzetméteres iroda és szociális blokk is tartozik. A műhelyben többek közt egy modern, nagy munkaterű CNC megmunkálóközpont, valamint egy 5 tonna  megmozgatására is alkalmas, 25 méteres darupálya is helyet kapott, melyek a vákuumházak gyártását helyezik kiváló alapokra.

A fentebb említettek mellett a munkatársak szakmai- és nyelvtudásának fejlesztésére, valamint a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében napelemek telepítésére is sor került. Ahogy az a projekt mai rendezvényén elhangzott, a tervezési fázis a vártnál hosszabbra nyúlt, azonban a kivitelezés során sikerült a lemaradást behozni, így tartani tudták az eredetileg tervezett befejezési dátumot. 

Az eseményen jelen volt Dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere is, aki a sikeres beruházás kapcsán elmondta, örül annak, hogy a MIRROTRON Kft. tovább bővül és fejlődik, és a várhatóan az eddiginél is eredményesebb tevékenységével hozzájárul a város jó hírnevéhez a világban. A vállalat 95%-ban exportra készíti neutronoptikai eszközeit, többek közt a legkülönbözőbb országokban működő kutatóintézetek számára.