arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: onkormanyzat.martonvasar.hu

Gyermekétkeztetéssel kapcsolatos tájékoztató

Kedves Szülők!

Martonvásár Város Önkormányzata a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban a következőkről tájékoztatja Önöket.

A köznevelési intézményekben – így az általános iskolában és óvodában is – a gyermekétkeztetés, közétkeztetés megszervezése az önkormányzat feladata. Jelenlegi, 2019-ben kötött szolgáltatási szerződésünk 2024. augusztus 31-én lejárt, így az Önkormányzat új közbeszerzést írt ki a közétkeztetési és szünidei étkeztetési feladatok teljesítésére.  A közbeszerzési eljárás eredményeként új szerződés megkötésére került sor, az összességében legkedvezőbb és a beérkezettek között egyetlen érvényes ajánlatot adó HPM Plus Kft.-vel.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az új szerződéssel a Martonvásári Beethoven Általános Iskolában a 11-14 éves gyerekek részére, várhatóan 2024. október 1-től lehetőség nyílik - az ebéd  főételéhez kapcsolódóan - egységes áron „A" és „B" menü közötti választásra, ennek működéséről a szolgáltató ad részletesebb tájékoztatást. Ehhez kapcsolódóan az önkormányzat 11 millió forint értékben fejlesztést hajtott végre az iskolai konyhát és ebédlőt, valamint az óvodát érintően is. A fejlesztés keretében az önkormányzat az óvodába egy új, ipari mosogatógépet, míg az iskolába melegentartó pultot, és a kiszolgáló részhez szükséges berendezéseket szerzett be. Továbbá az iskolában felújításra került a konyha, gépészeti átalakítások valósultak meg, valamint az étkezőben kialakításra kerültek a menüválasztáshoz szükséges feltételek.

A gyermekétkeztetés díjai minimális mértékben, várhatóan átlagosan 5%-ban emelkednek 2024. novemberétől, 2024. szeptember és október hónapban a jelenlegi, 2024. január 1-től érvényes díjakon tudják az étkeztetést igénybe venni. Ezen hónapokra, az áremelkedésből eredő különbözet fizetését Martonvásár Város Önkormányzata vállalja saját költségvetéséből.

Reméljük, hogy gyermekeink megelégedésére szolgál a menüválasztás lehetősége és a menüben dietetikus közreműködésével végrehajtott változtatások!